به گزارش دانلود ۹۰، احقاق حق شهروندان در عنوان داشتن مطالبات سیاسی، اقتصادی و مدنی و بیان هرگونه مخالفت یا اعتراض به شکلی مشروع و قانونی نخستین واکنش مسوولان اجرایی به تجمعات اخیر بود. از سوی دیگر مردم و گروههای سیاسی با موضعی واحد علیه هنجارشکنان مرزی مشخص را میان معترضان و اخلالگران ترسیم کردند.
با گذشت چند روز از آغاز اعتراضات در تهران و چند شهر دیگر، هوشیاری مردم، مسوولان و نیروهای امنیتی و انتظامی مانع از گسترش اقدامات قانون شکنانه غرض ورزانی شده که کوشیده اند مسیر اعتراضهای سیاسی و اقتصادی شهروندان را به سمت و سوی خشونت و اخلالگری بکشانند.
به رغم گمانه زنیهای گوناگون درباره ریشه و مسببان شکل گیری اعتراضات که رییس جمهوری و دیگر مسوولان بلندپایه دولتی تشریح آن را به فرصتی مناصب موکول کردند، نخستین واکنش دستگاه اجرایی به رخدادهای اخیر تایید حق اعتراض شهروندان و ضرورت رسیدگی به مطالبات آنان بود، چنانکه رییس جمهوری به شکلی مستقیم بازتر شدن فضای کشور را در کنار رفع معضلات اقتصادی انگیزه حضور آنان در تجمعات اعتراضی دانسته و تصریح کرده دولت ضمن پذیرش حق انتقاد و اعتراض مردم، با همراهی آنان مشکلات را حل خواهد کرد.
با این حال، تامین امنیت و جلوگیری از کشیده شدن کشور به ورطه آشفتگی دغدغه دیگرِ مسوولان بوده و بخش عمده توجه و توان دولت و نیروهای انتظامی و امنیتی را در روزهای گذشته به خود معطوف داشته است.
انچه اهمیت حفظ امنیت و آرامش کشور در روزهای گذشته را مضاعف ساخته تلاش گستردهای است که دشمنان خارجی و عوامل آنان در قلمرو ایران به کار بستند تا از دریچه اعتراض زمینه ساز بلوا شده و سرمایه بی بدیل ملت و نظام یعنی امنیت را به چالش بکشند.
سخنان دیروز رهبر انقلاب در خصوص تحولات اخیر بیانی مجمل، اما دقیق درباره این تلاش بی حاصل بود. ایشان در دیدار هفتگی با تعدادی از خانوادههای معظم شهیدان تصریح داشتند دشمن همواره منتظر فرصت و رخنه برای ورود و ضربه زدن به ملت ایران بوده است.
به گفته رهبری در قضایای چند روز اخیر، دشمنان ایران با ابزارهای گوناگونِ در اختیارشان از جمله پول، سلاح، سیاست و دستگاه امنیتی هم پیمان شدند تا برای نظام اسلامی مشکل ایجاد کنند.
نمود آشکار این سخنان رهبری تمرکز کم سابقه سران کاخ سفید بر تحولات داخلی ایران و اظهارات پیاپی و مکرر آنان در جهت مداخله جویی بود به طوری که رییس جمهوری جنجالی آمریکا اصلیترین بخش لفاظیهای توییتری خود را به تجمعات اعتراضی چند روز اخیر اختصاص داد و ضمن گرسنه و تروریست پرور خطاب کردن شهروندان و دولتمردان کشورمان، از ضرورت حمایت از معترضان و حقوق بشر در ایران سخن گفت. همزمان، کارگزاران سیاست خارجی «دونالد ترامپ» از درخواست واشنگتن از شورای حمایت برای تشکیل جلسه درباره تحولات ایران خبر دادند.
این در حالی بود که دستهای از نخبگان و رسانههای آمریکا ضمن تقبیح مداخله جوییهای ترامپ، رخدادهای اخیر را اموری مربوط به مردم ایران و منتخبان آنان دانسته و رییس جمهوری این کشور را به سکوت فراخواندند.
در سطح منطقه نیز دشمنان ایران به تحولات اخیر به چشم فرصتی نگریستند تا به ثبات و به تبع آن اقتدار جمهوری اسلامی ایران ضربهای کاری وارد سازند. در این راستا و به موازات تحریکات صهیونیستها و ایادی آنان، به شکلی مشخص و هدفمند موج گستردهای در رسانهها و شبکههای مجازی عربی علیه ایران به راه افتاد.
ناکامی دشمنان ایران برای در هم کوبیدن امید مردم به مسوولان نظام و منتخبان ملت و نیز ایجاد آشفتگی در کشور، اما راه به جایی نبرده و با مهار بسیاری از هنجارشکنی ها، برخی رسانههای صهیونیستی به نقل از مقامات رژیم اشغالگر قدس اذعان کردند عموم مردم ایران همچنان به روحانی باور دارند.
در برابر همدستی دشمنان خارجی ایران و ذوق زدگی و غوغاگری منافقین، سلطنت طلبان و دیگر معاندان برای ایجاد هرج و مرج در کشور، ملتی که حتی برخی شهروندانش خود به تداوم فشارهای معیشتی معترض و خواستار گشایش بیشتر فضای سیاسی بودند، موضعی واحد را در برابر خصومتهای خارجی و هنجارشکنی عناصر داخلی آنان در پیش گرفتند و از رفتار و شعارهای قانونشکنانه بیزاری جستند.
نکته قابل تامل دیگر موضع تقریبا یکدست گروهها و نخبگان سیاسی علیه اخلالگران بود به شکلی که چهرههای اعتدالگرا، اصولگرا و اصلاح طلب ضمن تایید حق مردم برای پیگیری مطالبات و ضرورت رسیدگی مسوولان به خواستههای شهروندان، به شکلی آشکار اخلالگریهای اخیر را محکوم کردند.
به این ترتیب، مهمترین پیامی که از سوی مردم، مسوولان و جریانات اصیل سیاسی به صورت مشترک در واکنش به رخدادهای اخیر به گوش رسید، وحدت نظر و انسجام برای حل مشکلات کشور، جلوگیری از مداخله جویی خارجی و غرض ورزیهای داخلی و نیز مقابله با اقدام معدودی در قربانی ساختن منافع ملی پیش پای مطامع فردی و گروهی بود.
کوتاه سخن آنکه تحولات اخیر همچون آزمونهای پیشین باز هم کارکرد وفاق ملی را برای گذر از چالشهای پیش روی مردم و نظام آشکار ساخت و اکنون آنچه اهمیت دارد و رییس جمهوری نیز به آن اشاره داشته برساختن فرصت از دل تهدیداتی است که نظم و ثبات کشور را هدف گرفته است.